Online Homeschool és a titka emelés 100 lbs. Egy kéz és néhány csiga

By | szeptember 6, 2020

Ha online homeschool a választás, van néhány nagy tevékenységek, hogy szeretni fogja. Itt van egy olyan tevékenység, ahol megtanítalak, hogyan építsd meg a saját csigát.

Hangár csiga: Készíts egy vágás közepén az alapja egy drót kabát-akasztó (képzeljük el vágás alapja egy háromszög). Most, hogy egy fából készült huzal tekercs, és áthaladnak egy szabad végén a közelmúltban vágott akasztó szál rajta (balról jobbra), és hajlítsa meg a szabad végén. Most, hogy a másik szabad tipp, és adja meg hasonló módon a másik oldalon (jobbról balra), és hajlítsa meg a szabad végén. Ügyeljen arra, hogy a tekercs szabadon forogjon. Most már építettél egy csigát.

Online homeschool megadja a lehetőséget, hogy a munka a saját tempójában, így meg kell, hogy egy kis móka a csiga. Csatlakoztassa a medált egy mennyezeti horoghoz. Fogj egy kosarat, és köss egy erős zsinórt a fogantyújához. Helyezze a kötelet a csiga fölé, és húzza meg a zsinór szabad végét, hogy lássa, működik-e a csiga. Nyugodtan, hogy különböző súlyokat a kosárba, és próbálja húzza a kosarat húzza a szabad oldalon a húr.

Hármas csiga rendszer: Építed ezt a csiga rendszert a kertben, vagy a faház alatt, hogy ételt és egyéb felszerelést kapj a faházba.  Csatlakoztasson két csigát egymás tetejére a faágra. Csatlakoztasson egy másik s-horoggal ellátott csigát a kosár fogantyújára. Most fogj egy kötelet, és kösse az egyik végét a kosárfogantyúhoz. Fuss ez a kötél át a felső csiga, majd a csiga kosár, majd az alsó csiga. Kösse a szabad végét egy csőhöz, hogy nyél legyen.

Van a csigák száma tett különbséget az erőfeszítést meg kell tennie, hogy dolgozzon egy tárgyat? Próbálj meg súlyt húzni egyetlen csigarendszerrel. Most húzd ugyanazt a súlyt a hármas csigarendszeredbe. Ugyanazt az erőt kell használnod?

Észre kellett volna vennie, hogy a csigák számának növekedésével kevesebb erőt igényel, hogy ugyanazt a súlyt húzza. Ez megtanít valamire arról, hogyan használják a több csigákat?

A fenti kísérletben három csigát használtam. Ez azt jelenti, hogy a súly mindhárom csigák között oszlik meg, ezért csak a súly húzásához szükséges erőfeszítés egyharmadára van szükség. Ha a felemelendő tárgy 90 lbs, alkalmazzon egy 30 lbs-nek megfelelő erőt az objektum felemelésére.

Ezt hívják mechanikai előnynek Emelőerő. A mechanikai előny a kötelek azon részeinek számával határozható meg, amelyekre felvan osztva (nem számítva a kötél nek azt a részét, amelyet húzol). Mit jelent az online homeschool tanterv tanít a mechanikai előny? Van hozzáférése animációk bizonyítani ugyanazt a dolgot?

Ha egy csiga rendszer négy csiga A kötél négy részre oszlik (kivéve a tartod lévő részt). Ez azt jelenti, hogy a húzandó tárgy súlya négy részre oszlik. Ezért, ha azt szeretnénk, hogy szüntesse meg a tárgy, hogy a súlya 100 font, akkor lenne szükség erőfeszítést egyenlő csak 25 font (100 ≤ 4). Végül, ha azt szeretnénk, hogy szüntesse meg 100 font egy kézzel, szüksége van 4 csigák. Hát nem érdekes?

Szerezd meg az ingyenes példányát a “Homeschool Parent’s Guide to Teaching Science”, amely tele van nagy tudományos kísérletek és tevékenységek kattintva az alábbi linkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük