Hotel Room – Barn Ajtók Veszélyes design – A legjobb bal pajta

By | szeptember 13, 2020

A pajta ajtókat a legjobb, ha a pajtaban hagyjuk. Én jelenleg kap körülbelül egy telefonhívást egy hónap megkérdezni, ha tudok segíteni egy szállodai szobában tolóajtó sérülés. Ez a tendencia, hogy továbbra is, mivel a szálloda tervezői úgy döntött, hogy lenne egy nagy koncepció telepíteni csúszó típusú pajta ajtók külön fürdőszoba és más területeken a szálloda vendéghálószoba.

Az első alkalommal, amikor láttam egy ilyen típusú ajtót telepített egy nemrég felújított szállodai szobában, azonnal azt hittem, ez egy baleset vár, hogy megtörténjen. Vagy egy csipetsérülést okozott, vagy összezúzta az incidenst, vagy az ajtó leesik a függő korlátról, és nekiütközik valakinek. Jobban aggódtam, hogy a felügyelet nélküli gyerekek, akik ezekkel az ajtókkal játszanak, súlyosan megsérülnek.

Persze elég, egy hónapon belül látta ezt a fajta ajtó telepítés, a hívások kezdtek érkezni az irodában. Ezek a tárgyalások már négy éve folynak.

A sajátos szempontja ezeknek a létesítményeknek az, hogy túl sok a kis hardver alkatrész darab, hogy válhat laza, és végül esik okozó leválás az ajtóról. A különböző gyártók különböző típusú és minőségű anyagok csúsztassa az ajtókat, de a legtöbb ajtó rendszerek vannak kitéve ugyanazokat a problémákat. Ezek lazítani, szétesik, esik le a sínekről, vagy menjen le a kiigazítás vezető súlyos személyi sérülések a szálloda vendégei, mint a tolóajtók húzza ki a lógó hardver valamilyen módon.

Mi a baj?

Hibás működés szállodai szoba pajta ajtók vezettek sérülések sok különböző módon. Az akasztórudak levannak választva a falról. A vezetőgörgők és -korlátozók nincsenek csatlakoztatva. A csavarok eltűntek, és elszabadultak. Az ajtóakasztók elvesztették a markukat. A görgők megrepedtek és eltörtek. A gumik ócskavai eltűntek. Az alaplemezek és csavarok, amelyek megakadályozzák az ajtó lengését a falról, teljesen eltörtek vagy levannak választva a padlóról. Rozsda befolyásolja a hardver miatt nedvesség a fürdőszobában, és alkatrészek elkobozzák. Az üvegajtók a stressz miatt összetörtek, mivel az ajtót akadályokba tolják, amikor kikerülnek az igazításból.

Amikor a szálloda személyzetének nyilatkozatait veszik, és megkérdezik őket, hogyan tartják karban a pajta ajtórendszereit, a tipikus válasz az, hogy “nem sokat teszünk”. Néha azt állítják, hogy az eredeti telepítésből megmaradt cserealkatrészek dobozai vannak, és “ha valami rosszat észlelünk, akkor kapunk egy ilyen pótalkatrészt”. Sok szálloda azt állítja, hogy rutinellenőrzéseket végeznek a szobáikban, de még nem találkoztam olyan szállodával, amely kellő figyelmet fordít ezekre az ajtókra, még egy sérülési esemény után is.

A legtöbb szállodában a házvezetők feladata a szobák takarítása és előkészítése az új vendégek számára. Azok a házvezetők az egyetlen csekket a szoba áll előtt egy új foglaltság. Tisztítási aggodalmak általában korlátozódik gyorsan ellenőrzi, hogy ha a szőnyeg szennyezett, szemetet bélés ek vannak a helyükön, a lapok tiszta, és piperecikkek vannak a helyén a fürdőszobában. A házvezetők nem rendelkeznek a készségekkel, az idővel a szobában, vagy a képzés, hogy értékelje laza hardver tolóajtók. Egyes vezetők azt állították, hogy a szobákat a szálloda más személyzetével együtt ellenőrzik egy rutin menetrend szerinti ciklusban, de az ellenőrzések gyakran túl távol vannak egymástól. Negyedéves vagy akár havi szoba ellenőrzések nem elegendőek ahhoz, hogy ellensúlyozza a napi változások fordulnak elő a hardver a legtöbb pajta stílusú ajtók. Én még soha nem volt semmilyen információt konkrét pajta ajtó hardver ellenőrzéseket. Általánosságban elmondható, hogy az életbiztonság és a helyiségbiztonság az összes ajtóellenőrzés mértéke, ha ezeket a kérdéseket egyáltalán értékelik.

Milyen alkatrészek vannak egy tolóajtón?

Telepítések és hardver e pajta ajtó rendszerek gyakran tartalmaznak akár 30 különálló alkatrészeket. Vannak konzol akasztók, amelyek kapcsolódnak a tetején valamilyen lemez ajtó. Ajtók súlya több mint 200 font függően az ajtó szélessége, vastagsága és magassága. Az ajtóakasztók valamilyen tekercshez vannak rögzítve. Ezek a görgők lehet acélból, gumiból, műanyagból vagy alumíniumból. Az üvegajtókat olyan nyílásokkal vagy lyukakkal akasztják, amelyeket a temperálás előtt előre levágnak az üvegben. Az üvegajtók olyan hardverrel rendelkeznek, amelyet gumival vagy műanyaggal kell elgázosoba tenni, hogy a fémalkatrészek ne érintkezzenek közvetlenül az üveggel. Minden görgős ajtók tartják a helyén egy axel vagy csavarokkal. Ezután a rúd vagy bár állomány, hogy ezek a görgők lépni kell csatolni a falra megfelelően.

Annak érdekében, hogy a tartórudak vagy rudak biztonságosan fel legyenek szerelve, acél hátlapokat vagy fadugulásokat kell elhelyezni a szomszédos fal megfelelő helyén. Néha a felújítás a szoba nem tartalmazza ezeket a háttér anyagok, és a lógó rudak vannak beállítva gipszkarton csak. Az ezeket a rudakat vagy konzolokat rögzítő konzolokat számos félelmetes blokkoló anyagba pozitívan kell elhelyezni, és megfelelően kell felszerelni az ajtó- és tolórendszerek súlyának fenntartására tervezett megfelelő csavarokkal. Deformáció a kész gipszkarton felület, súlya miatt a nem megfelelően megtervezett rendszerek, vezetett lazasága a lógó pályák, és végül vezetett pajta ajtó hibák.

Sok pajta ajtó viselők csak egy felső henger, és támaszkodnak egy bárban vagy fémdarab, hogy az ajtó emelése a lógó pályán. Néhány fejlettebb rendszerek lehetővé teszik mind a felső és alsó görgő, hogy korlátozza a mozgását az ajtó, amikor az ajtó véletlenül tolta át a használat. A legtöbb fa vagy fém pajta ajtó hardver készletek igényel slot vágott az alján az ajtó, hogy egy lapos lemez, csavar vagy t-alakú fémdarab tudja tartani az ajtót lengő átlósan távol a nyílás, ha használják. Üveg pajta ajtók gyakran L-alakú padló útmutatók útmutatóaz utazás a tolóajtó. Nem minden pajta ajtó rendszer ez az alsó darab hardver és néhány nagyon gyenge.

Amellett, hogy ezek az alapvető alkatrészek, vannak további stopperek, korlátozók, snubbers és egyéb szabályozási darab, hogy megtartja az ajtót a lógó rúd vagy bár állomány, attól függően, hogy a rendszer, a gyártó és a design az ajtó hardver. Néhány pajtaajtó alapvetően üveglemez. Ezek az ajtók általában edzett vagy készült laminált biztonsági üveg. Mozgó ajtók üvegből spontán összetörik miatt hangsúlyozza, hogy már töltött a fabricf az üvegen. Üvegajtók használt ilyen pajta ajtó berendezések, mint az összes többi üvegajtó. Hatással lehet rájuk a korábbi használat, a porszívók hatása vagy más normál üzemi körülmények. Néha lyukak vagy nyílások készített az üveg használt akasztani az ajtókat

és az ajtó figyelmeztetés nélkül összetörik. Egy tolóüveg ajtó jön-val egy nagyobb a hiba kockázata, mert ez egy mozgó darab üveg. Az üveg általában nem olyan ellenálló a stresszel szemben, mint egy tömör fa vagy egy fém ajtó, és hozzájárul a sérülés lehetőségéhez.

Add hozzá ezeket a különböző alkatrészeket, sok csavart, hogy csatolja ezeket az alkatrészeket. Gyakran a csavarokat úgy tervezték, hogy valamilyen saját csavarkulcs vagy vezető. Többször is látható, hogy a szálloda karbantartói nem rendelkeznek ezekkel a saját testreszabási eszközökkel. Néha a csavarok egyszerű horonyfejek, vagy az összes csavar, de minden szükséges pozitív csatlakozó annak érdekében, hogy a csavarok nem jön le a használat. Ez a helyes kereskedelmi gyakorlat, hogy ezeket a csavarokat vagy egy kémiai huzal reteszelő szer, vagy deformáló a csavaros vezetékek elleni védelem lazítás. Ez az extra biztonsági szint ritkán figyelhető meg, ha a hibás pajtaajtó-hardvert ellenőrizték.

Az 1980-as évek eleje óta az építőipari vállalatom számos nagy szállodalánc számára épített szállodai szobákat. Új tervek és ötletek általában kipróbált és finomított különböző tervezési szakaszok és vélemények előtt ténylegesen épült és használt nyilvános. Először is, a szálloda tervezői konfigurálják a szobákat a funkcióhoz. Ők lenne fogalmilag design a legtöbb elem egy új projekt. Miután több tervezési részleg is áttekintette a műveleteket és a vezetői kommentárokat, a cégemet felkérték, hogy építsen egy teljes méretű modellszobát egy raktárban. A szobák, minden alkatrész, beleértve az ajtókat, hardvereket, vízvezeték-szerelvényeket, világítást, bútorokat és felületeket, mind fel lesznek fedezve a modellszoba-mintapéldányok során. Az építőiparban, az üzemeltetési problémákban, a termékek karbantartásában, a felületek mintavételében felmerülő térbeli konfliktusokat lefényképeznék, ellenőriznék és újra ellenőriznék, mielőtt egy új koncepciót kínálnának egy felújított szállodának. Ez a felelős módja annak, hogy egy professzionális szállodai csoport átdolgozza projektjeit.

ROSSZ TERVEZÉSI VÁLASZTÁS

Úgy tűnik, hogy a legújabb tervezési döntések, mint például a tolóajtó, nem mentek keresztül ugyanaza design, hogy már a szabvány az előző években. A kísérlet, hogy megtalálja a hűvös új megjelenés, hogy fellebbezni a jelenlegi piacon, hogy hogyan szobák Konfigurálni, és azzal a céllal, hogy egyre használható szoba négyzetméter, a rossz tervezési választás használata tolóajtók pajta stílusú ajtók vált általánossá. Ha az összeg a kár igények vagyok tisztában jelzi egy kis részét az összes tolóajtó sérülések, ez a fajta ajtó telepítés egy rossz és kiszámítható tervezési hiba. Tolóajtók úgy tűnik, hogy vezesse a szállodaipar, mint jelentős mértékben hozzájárul a nem biztonságos szobai körülmények között.

A szálloda szempontjából sok lánc megköveteli, hogy a felújítás során tervezési formátumot kövessenek. Ez azt jelenti, hogy ha a szállodalánc kialakítása megköveteli ezeknek a stabil ajtóknak a beszerelését, akkor azok kétségkívül bekerülnek a felújítási projektbe. A vállalkozók, akik telepítik ezeket a termékeket gyakran ezt anélkül, hogy a múltbeli szakértelem vagy előre megfontolt, hogyan kell helyesen telepíteni ezt a hardvert.

Az én ellenőrzések több tucat hibás pajta ajtó létesítmények szállodai szobákban, ahol személyi sérülés vagy jogtalan halál történt, sok termék mutatott megfigyelhető kárt a csavarfejek, görgők és különböző alkatrészek, amelyek során az eredeti telepítés vagy a nem megfelelő karbantartás és javítás.

Amikor az építési projekt végén lévő felújított szobákat áthelyezték a helyi szállodavezetőségnek, jellemző, hogy termékutasításokat és javasolt berendezések karbantartási rutinokat kapnak. Nincs olyan dokumentumom, ami leírná, hogyan kellene a hotel személyzetének gondoskodnia ezekről az ajtókról. Képzés, karbantartási protokollok, vagy alapvető utasításokat, amelyek tájékoztatást vagy figyelmeztetést, hogy a hardver meglazul rövid idő alatt, ha használják, kopás, rozsda vagy lebontják nem létezik. Úgy tűnik, ez bizonyítja, hogy kevés figyelmet fordítottak az ajtórendszerek folyamatos használatára és hosszú távú működésére.

A tervezők nem mindig kap ez jobb. Ezért a nagyobb szállodaláncok hosszabb ideig áttekintették a felújítások javasolt módosításait és az új terveket, mielőtt új ötleteket helyeztek volna el a szállodai szobákban. Abban az esetben, tolóajtók, a tervezők tettek rendkívül rossz választás tekintetében a biztonság a szálloda vendégei. Ezek az ajtók állandó megfigyelést és állandó figyelmet igényelnek a biztonságos szerelvények biztosítása érdekében. Anélkül, hogy a gondos ellenőrzési rutin végzett napi rendszerességgel, és minden alkalommal, amikor a szoba megfordult, nem lehet tudni, ha minden hardver megfelelően csatlakozik és biztonságos.

A SZÁLLODAI SZOBÁK NEM PAJTA

Tolóajtók már alkalmas csiszolás több száz éve. A szállodai szobák nem pajta. Ez a legújabb tervezési trend nem vette kellőképpen figyelembe a különböző lakosok, akik használják ezeket a szobákat. Nem foglalkozott a megfigyelésre és karbantartásra vonatkozó, folyamatban lévő követelményekkel, és nem tekintette az ajtókonfigurációval járó veszélyt. A gyermekek gyakran megsérülnek, amikor egy szomszédos falra támaszkodnak, és az ajtó az irányukba nyílik. Vendégek, akik megpróbálják elérni ezeket a tolóajtók az éjszaka közepén, nem veszik észre, hogy az ajtó csúszik egyik oldalról a másikra, tolta vagy húzta őket, mert egy mindenütt zsanéros ajtó. Ezek az éjszakai találkozások számos Azt állítja ahol a tolóajtó tetején a kócos szálloda vendég csőr, csőr, csőr, csőr. Tolóajtók csak egy rossz design eleme a mai kísérlet, hogy egy divatos design a vendégek számára. A képzés hiánya, a megfelelő karbantartás vagy annak megértése, hogy folyamatos megfigyeléseket kell végezni a szállodavezetés részéről, folyamatos problémát jelent ezekkel a tolóajtó-rendszerekkel kapcsolatban. Ha a szállodák a falak között telepített régimódi zsebajtókat választották volna, nem pedig a jelenlegi tendencia, hogy a jelenleg telepített, a felszínre szerelhető pajtaajtókat sokkal kevesebben lennének a gyanútlan vendégek számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük